hr

Festival svjetla Zagreb na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od 15. do 18. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po drugi put održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, uz podršku Grada Zagreba i HEP-a, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, u povijesnoj jezgri ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija.
Prvi Festival svjetla Zagreb održan je prošle godine na sedam lokacija, a ovogodišnji donosi atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije na čak njih 19. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.
Četverodnevnim festivalom Zagreb se pridružuje drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a posebno ističemo da je Festival svjetla Zagreb uvršten i u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International.
Festival dobrih emocija i lijepih prizora gdje umjetnici svjetla upotrebljavaju grad i njegove vedute kao slikarsko platno najavljuje turističku sezonu, a kroz inovativnu umjetnost i čaroliju svjetla stvara još jedan razlog za posjet glavnom gradu Hrvatske. Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija dostupno je na: www.festivalsvjetlazagreb.hr .

Ples lasera, Laser / Ljetna pozornica Tuškanac
Laseri su uvijek spektakularni, a usklađeni s glazbom i koreografijom stvaraju nevjerojatan show. Plesači Atomic Dance Factory poigrat će se i zaplesati s laserskim zrakama. Nezaboravan doživljaj!

Termini: 18:45, 19:30, 20:15, 21:00, 21:45, 22:30 h