hr

Odabrani filmovi Zagreb Film Festivala i ovaj tjedan u gostima na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ususret nadolazećem izdanju Zagreb Film Festivala, na Ljetnoj pozornici Tuškanac do subote, 28. srpnja gledamo ZFF-ove naslove: Isabellino sunce, Julien u sredini, Ciambra, Ivan, Žaba i Kvadrat.

Filmski tjedan na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinje u ponedjeljak, 23. srpnja s filmom Isabellino sunce u režiji Claire Denis. Juliette Binoche pojavljuje se u ulozi pariške slikarice Isabelle, razvedene majke koja napokon želi pronaći pravu ljubav. Film je inspiriran utjecajnim djelom francuskog filozofa Rolanda Barthesa Fragmenti ljubavnog govora iz 1977. godine.

U utorak, 24. srpnja, ne propustite dobitnika Zlatnog lava Julien u sredini Xaviera Legranda, napetu triler-dramu koja progovara o vrlo aktualnoj temi obiteljskog nasilja.

Dokumentaristički režirana filmska priča koja stiže s juga Italije i nosi producentski pečat Martina Scorsesea, Ciambra Jonasa Carpignana, o romskom tinejdžeru Piju Amatu (glumi samoga sebe) koji pokušava odrasti na periferiji društva, na rasporedu je u srijedu, 25. srpnja.

Četvrtak, 26. srpnja donosi napeti slovensko-hrvstaki triler Ivan Janeza Burgera u kojem upoznajemo tajkunovu ljubavnicu koja nevoljko prigrljuje majčinstvo i pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškaraca.

Crna komedija Žaba Elmira Jukića o ratnom veteranu Zeki, snimljena prema kultnom kazališnom predlošku Dubravka Mihanovića, na Ljetnu pozornicu Tuškanac stiže u petak, 27. srpnja.

U subotu, 28. srpnja, pogledajte žestoku satiru o umjetničkom miljeu Kvadrat. Riječ je o filmu jednog od najintrigantnijih filmaša današnjice Rubena Östlunda koji je ininspiriran redateljevim stvarnim iskustvom tijekom postavljanja istoimene umjetničke instalacije koja nas podsjeća na našu uzajamnu odgovornost. Kvadrat je uz Zlatnu palmu odnio i šest europskih filmskih nagrada.

Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21:30 h odnosno u 22 h. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 20 sati po cijeni od 25 kuna. Projekcije su dog-friendly.

Više informacija: www.ljepotu.hr // www.facebook.com/ljetnapozornicatuskanac // http://zff.hr 

Press materijali:  https://app.box.com/s/unoz78ijnm4uh6yxgwrhjpjz0zkw1edc

***

Traileri:

Ciambra https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=R1l4Hpp27A4

Ivan https://www.youtube.com/watch?v=vFblVhkVbL0

Žaba https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=S65vNaIifHc

Kvadrat https://www.youtube.com/watch?v=EUzRjRv0Ib0&t=22s