hr

Atraktivan i bogat srpanjski program na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Program Ljetne pozornice Tuškanac nastavljamo nizom atraktivnih filmskih naslova, od angažiranih drama u organizaciji Subversive Film Festivala, žanrovskih avantura Fantastic Zagreba, klasika u izboru Hrvatskog filmskog saveza, pa do izbora iz programa popularnih Festivala mediteranskog filma Split, Zagreb Film Festivala i Motovun Film Festivala.

 

Srpanjski program na Ljetnoj pozornici Tuškanac otvara Subversive Film Festival, koji će se 1. srpnja predstaviti filmom Mamac, nagrađivanom dramom Marka Jenkina o odnosu turizma i tradicije u engleskom ribarskom gradiću. Dan kasnije, 2. srpnja, na rasporedu je predstavljanje prozne zbirke Fafarikul Đurđice Čilić u izdanju i organizaciji izdavačke kuće Disput, a 3. srpnja ugostit ćemo premijeru dokumentarnog filma Višnje Skorin, Da je meni ono što mi nije, o životu glazbenice Sandre Jurak, u organizaciji produkcijske kuće Restart.

Foto: Da je meni ono što mi nije
Foto: Da je meni ono što mi nije

Datumi 8. i 9. srpnja rezervirani su za Festival mediteranskog filma Split, koji će se zagrebačkoj publici predstaviti dva naslova iz svoje ovogodišnje selekcije, nakon čega slijedi Fantastic Zagreb Film Festival, koji će od 9. do 19. srpnja zagrebačkoj publici ponuditi izbor suvremenog i klasičnog žanrovskog filma, posebno onog iz domene znanstvene fantastike, fantastike, strave i trilera.

Od 22. do 26. srpnja na Pozornici će gostovati i Hrvatski filmski savez, koji će prikazati i neke od najatraktivnijih naslova iz svojih Filmskih programa, a mjesec ćemo zaključiti s gostovanjima dvije popularne filmske manifestacije: Zagreb Film Festivalom, koji je na rasporedu između 28. i 30. srpnja, te Motovun Film Festivalom, koji je na rasporedu između 31. srpnja i 3. kolovoza.

U kolovozu očekujemo „Film u šumi“, poseban program popularnih, festivalskih i kinotečnih naslova među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Sve informacije i detalje o programu potražite na službenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac, www. ljepotu.hr.