hr

Otvara se Ljetna pozornica Tuškanac

Jedna od najljepših zagrebačkih pozornica na otvorenom kreće s filmskim noćima i nizom gostujućih kulturnih događanja te programima s festivalske scene

Ljetna pozornica Tuškanac omiljeno je zagrebačko kino na otvorenom, čiji program uključuje filmska i glazbena događanja. Program je najvećim dijelom usmjeren na sedmu umjetnost, što ga u ljetnim mjesecima čini nezaobilaznim mjestom zagrebačkih ljubitelja kulture i filma.

Središnji dio programa Ljetne pozornice Tuškanac čini «Film u šumi» – kombinacija popularnih, umjetničkih i kinotečnih naslova koja se održava u kolovozu, a koja svakom ljubitelju filma omogućuje da pronađe naslov prema vlastitom ukusu. Zadnji tjedan rezerviran je za kinotečne naslove i filmske klasike, čime se povezuju programi Ljetne pozornice i njezina sestrinskog kina – Kinoteke.

Ovogodišnja sezona otvara se koncertom J.R. Augusta. Ovaj iznimno talentirani umjetnik i višestruki dobitnik nagrade Porin, pod vedrim će nebom Ljetne pozornice Tuškanac publiku provesti kroz svoj hvaljeni prvijenac «Dangerous Waters» te kolekciju EP-jeva prepunu grandioznih melodija u kojima se isprepliću mnogi glazbeni žanrovi uključujući i blues i gospel.

Već, 10. lipnja slijedi zagrebačka premijera filma Danila Šerbedžije «Tereza 37», dobitnika Velike Zlatne arene na prošlogodišnjem Pulskom filmskom fetsivalu, koji prati glavnu junakinju u preispitivanju vlastitih okolnosti i događaja koji dovode do iznenadnih životnih promjena.

Ljetna pozornica Tuškanac mjesto je na kojem svoj program predstavljaju i najvažnije hrvatske filmske manifestacije, među kojima su Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, ZagrebDox, Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Festival mediteranskog filma Split i FRKA – Filmska revija Kazališne akademije, a također je i središnja lokacija popularnog Fantastic Zagreb Film Festivala te Revije europskog filma.

Publika će u već prvim tjednima lipnja na Ljetnoj pozoenici Tuškanac imati prilike vidjeti izbor animiranih filmova s 31. Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb (11. – 13. lipnja), potom najbolje iz svijeta advertisinga s međunarodnog festivala Dani komunikacija (14. – 15. lipnja), te nezaobilazne dokumentarce iz programa Zagrebdoxa (16. – 19. lipnja).

***

Facebook stranica: https://www.facebook.com/ljetnapozornicatuskanac

Instagram: @ljetna_pozornica_tuskanac