hr

Ljetna pozornica Tuškanac: Doviđenja do sljedeće sezone

Dragi naši prijatelji,

zaključili smo još jednu sezonu na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Od lipnja do rujna u hladu tuškanačke šume proveli smo još jedno zagrebačko ljeto u društvu aktualnih kinohitova i s nerijetko rasprodanim vikend-projekcijama.

Za filmove Barbie Grete Gerwig, Oppenheimer Christophera Nolana i Asteroid City Wesa Andersona redovito se tražila karta više, a velik su interes izazvali i europski festivalski hitovi kao što su Beskrajna ljubav Emanuelea Crialesea i Najsretniji čovjek na svijetu Teone Strugar Mitevske. Poseban spomen zaslužuje i maestralni Trokut tuge Rubena Östlunda, satirična komedija koja i devet mjeseci od početka distribucije i dalje ima velik odaziv publike.

Zahvaljujući Kinoteci u šumi na velikom smo platnu dobili priliku pogledati klasike kao što su Amarcord Federica Fellinija, Sveta planina Alejandra Jodorowskog i Gosti iz galaksije Dušana Vukotića u novoj restauraciji.

Ovom prilikom zahvaljujemo distributerima, festivalima i ostalim organizacijama u kulturi koje su nam pomogle da obogatimo i nadogradimo svoju filmsku ponudu. Ova se godina pokazala izuzetno izazovnom, posebice zbog nepouzdane vremenske prognoze koja se odrazila na raspored i tehničke uvjete na lokaciji. Zato se ponajviše želimo zahvaliti vama, našoj dragoj publici, što ste nas s razumijevanjem i potporom pratili i posjećivali tijekom proteklih mjeseci.

Naše programe tijekom godine možete pratiti u zagrebačkom kinu Kinoteka u Kordunskoj 1, a do sljedećeg ljeta opraštamo se uz najljepše želje za početak nove školske i radne sezone!

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca